Asiantuntijoiden johtaminen

Latistamassa vai kohottamassa? — Hyvejohtajuus.fi

“Toisen ihmisen minäkuvan tukeminen ja potentiaalinen johtaminen lähtee ihmiskuvastasi. Oletko vanhempana, ystävänä, johtajana tai kollegana se nuoruutesi urheiluvalmentaja tai ala-asteen opettaja, joka näki sinussa potentiaalia, kehitysmahdollisuuksia ja vahvuuksia, vai se latistuksen mankeli, joka keskittyi ongelmiin ja heikkouksiin? Se, kummalla tavalla ajattelet, ratkaisee karismasi niin kasvattajana, ystävänä kuin kollegana ja johtajanakin.”

Latistamassa vai kohottamassa? — Hyvejohtajuus.fi

Miltä asiantuntijabrändi näyttää?

Katleena Kortesuo ja kirja asiantuntijoille itsensä brändäyksestä.

“Opus on ennakkomyynnissä WSOYpron kirjakaupassa. Ohessa on pieni ote käsikirjoituksen siitä luvusta, jossa käsittelen brändin ulkoisia puitteita:

Vakio-ohjeeni huippuammattilaisille on selkeä: pukeudu niin kuin muutkin alallasi, mutta lisää jokin näkyvä särmä. Jos puhut johtoryhmille, tarvitset ilman muuta liituraitapuvun. Lisää siihen esimerkiksi pinkki kravatti ja pinkki taskuliina, niin et huku massaan. Naiskonsultti voi käyttää liituraitajakun ja -hameen kanssa punaisia sukkahousuja. Jos vihaat kirkkaita värejä, voit antaa tatuoinnin näkyä kauluksen alta tai festarirannekkeen vilahtaa hihansuusta.

Hyvä keino erottumiseen ovat voimakkaat värit, jos satut pitämään niistä. Punainen jakku tai puvuntakki on dynaaminen, ja pienemmän määrän väriä saat laukusta tai kengistä. Jos asusi on neutraali, silmälasien kannattaa olla jotain muuta kuin ohutsankaiset ja näkymättömät.

Muista, että erottuminen ei saa olla itsetarkoitus, vaan oma persoonasi ratkaisee, millä tavalla nouset esille. Jos inhoat näkyviä kravatteja, jätä ne kauppaan ja hanki erikoinen salkku tai voimakas kampaus. Oleellista on vapauttaa itsensä ja löytää itsestään se omintakeinen piirre, joka erottaa sinut muista. Naisjohtajan ei tarvitse pukeutua kuin mieskollegansa, vaan hän saa kyllä käyttää vaaleanpunaista.”

via Brändikirja lähti vihdoin painoon! | Ei oo Totta – Katleena Kortesuo.

Huono konsultti, hyvä konsultti

“Aina kun yritimme linjata hankkeita, heiltä saapui aivan uusi konsultti palaveriin – ja aloitimme alusta. Koko hankkeemme aikana toinen palvelutoimittaja ei päässyt puusta pitkään. Ehdotimme asiakkaan hankkeen omistajalle, että voisimme tehdä kahdessa viikossa saman, mitä he saivat aikaan vuodessa. Meidän hankkeemme valmistui ja lähdimme uusille asiakkaille. Toinen toimittaja jatkoi omaa vastaavaa hankettaan seuraavat kolme vuotta.”

via Urani konsulttina osa 1: Huono konsultti, hyvä konsultti — Hyvejohtajuus.fi.

Asiantuntija tekee pahimmat virheet

“Asiantuntija luottaa kykyihinsä naurettavan lujasti. Mitä kokeneempi spesialisti, sitä vaikeampi hänen on tunnustaa virheen mahdollisuus. Seurauksena on katastrofi toisensa jälkeen.”

Tuotteistajan tuskallinen tunnustus – Gurumarkkinointi.

Palautumisen johtaminen

Coach Kristiina Harju antaa vinkkejä aivohuoltoon.

“Keskeistä henkisessä palautumisessa on, että aivot tarvitsevat sinä aikana toisenlaista toimintaa kuin mistä ne ovat rasittuneet. Aivoja on tasapainotettava. Nuppi turvoksiin –menettely on suht tehoton menetelmä, puhumattakaan, jos se jää ainoaksi tavaksi purkaa hyvänlaatuistakin stressiä. Asiantuntijat suosittelevat henkisen työn tekijöille mm. seuraavia palautumistapoja: [...]“

Kristiina Harjun blogi – Palautuminen on tuloksellisuutta.

Saako asiantuntijasta kummoista myyjää?

Jari Parantainen käsittelee Postia casena kuinka asiantuntijoista tehdään myyjiä.

“Asiantuntija ei halua myydä. Mutta yhä useamman on pakko taipua. Posti näyttää mallia, miten jopa virkamiehistä on saatu varsinaisia myyntitykkejä.”

via Taipuuko asiantuntija myyjäksi? « Gurumarkkinointi.

Miten asiantuntija oppii myymään?

Johtamisen kouluttaja Vesa Ristikangas pohtii kuinka asiantuntijoista saadaan myös myyjiä.

“Tilataan myyntivalmennus arvostetulta kouluttajalta. Siinä käydään läpi myynnin prosessia. Valitettavasti vastaan tulee melko vähän uutta.

Toimitusjohtaja valjastaa firman väen yhdessä miettimään.”

via Miten asiantuntija oppii myymään?

- Tietoviikko

.

Työrauha on asiantuntijoille palkkaa tärkeämpää

Erityistoimihenkilöliitto Erton Taloustutkimuksella teettämä tutkimus kertoo it-ammattilaisten arvostavan — rauhaa ja hyvin johdettua ympäristöä.

“Raha-asioita selvästi tärkeämpiä ovat sisällölliset ja sosiaaliset seikat. It-ammattilainen haluaa tehdä työnsä rauhassa, mieluummin ilman avokonttorin hälyä ja keskeytyksiä, riittävästi resursoituina ja ilman polttavaa kiirettä.

Suurimpina esteinä tehokkaaseen työntekoon ovat jatkuva kiire, johdon toimintatavat ja tiedonkulun ongelmat.”

via Työrauha on liksaa tärkeämpää –   Talouselämä.

Kissojen johtaminen uuden johtamisblogin aiheena

Mikko Setälä avasi uuden johtajuus-blogin: kissajohtaminen. Kuinka kissat ja johtaminen nivoutuvat yhteen .. se selviää ilmeisesti ajan saatossa.

“Johtajuus on osittain biologinen ilmiö ja osittain opittu. Monilla eläinlaumoilla on johtaja tai johtajia, kun taas toiset laumaeläimet näyttävät toimivan ilman erityistä johtajaa –tai ehkäpä johtajuus vaihtelee dynaamisesti tilanteen mukaan.”

via Asiantuntijoille ei kannata karjua « Kissajohtaminen.

Masennus iskee asiantuntijoihin

Asiantuntijoiden johtamisessa lienee hyvä huomioida, että alaiset kuuluvat riskiryhmään.

“Vuosittain noin 200 000 suomalaista masentuu vakavasti. Asiantuntija-ammateissa masennus on merkittävämpi eläkkeen peruste kuin muut sairaudet.”

via Masennus iskee asiantuntijoihin –   Talouselämä.