Eettinen johtaminen

Eettinen johtaminen

Johtamisen ja organisaatioiden professori Pauli Juutin mukaan etiikka on johtamisen ehdoton edellytys.

“Eettinen johtaminen onkin parhaillaan etsimistä, jossa organisaatiossa toimivat ihmiset käyvät yhdessä vilkasta dialogia ja hakevat sekä organisaatiolle että omalle toiminnalleen hyviä toimintamalleja. Tällöin he tulevat väistämättä törmänneeksi siihen, miten eri ihmiset jäsentävät hyvän.”

via Eettinen johtaminen — Hyvejohtajuus.fi.

Moraali, tuloksen tekemisen puuttuva resurssi

Jim Collinsin ja Tim Harfordin teoksia hyödyntämällä tunnistetaan tuloksellisuuden neljäs ja puuttuva palanen.

“Näin ollen köyhät maat kehittyivät rikkaiksi rakentamalla teitä, kehittämällä koulutusta ja hankkimalla teknologista tietämystä. Kaava tuntuisi toimivan. Rikkaissa maissa kaikki kolme osaa loistavat suuruudellaan, kun taas köyhissä ne loistavat vain poissaolollaan.

Mutta miksi ihmeessä tietyt maat laahaavat aina vain jäljessä, investoinneista huolimatta?”

via Moraali vie ojasta allikkoon — ja muuallekin — Hyvejohtajuus.fi.

Ne huijaavat (ja me olemme “ne”)

Meillä kaikilla on varsin kiillotettu kuva itsestämme. “Ne muut” ovat epärehellisiä. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä?

“In a Zogby International poll of eight thousand adults, 97 percent said they consider themselves trustworthy. On the other hand, only 75 percent consider the people they work with and live near trustworthy. Allow us to speculate that the gap between these two figures may reflect more than perception.”

via Leading Blog: A Leadership Blog: Ethics: We Are They.

Eettinen johtaminen

Eettinen johtaminen the kirjan arvio T&T:ssä.

“Eettisestä johtamisesta on varmasti liikkeellä yhtä paljon vääriä kuin asianmukaisiakin käsityksiä. Se ei ole mikään uusi johtamisen ismi, vaan yksinkertaisesti se tarkoittaa hyvää johtamista: reilua, oikeudenmukaista ja tuloksellista. Näin määrittävät Heiskanen ja Salo eettisen johtamisen.”

via Hyvä, parempi, eettinen johtaminen – Tekniikka&Talous.

Sotilasjohtaminen ja itsensä johtaminen

Sotatieteiden tohtori, valtiotieteiden maisteri ja kapteeni evp Jarno Limnéll kirjoittaa upseerin etiikasta, joka yhtenee liike-elämän vaatimusten kanssa.

“Itsensä johtaminen on sotilasjohtamisen(kin) perusta. Taito johtaa itseään luo perustan ulkoiselle toiminnalle. Marsalkka Mannerheiminkin sanottiin olleen vaativin johtaja juuri itseään kohtaan. Sotilasjohtamisen ”opit” koskevat yhtä lailla yleistä johtajuutta.”

via Sotilasjohtaminen ja itsensä johtaminen — Hyvejohtajuus.fi.