Itsensä johtaminen

Itsensä johtaminen on kasvamista. Kasvata itseäsi, luonnettasi järkevästi: hyvejohtajuus.fi.

Maailman paras uraohje?

“Sinulla on valitettavasti rajallinen määrä käytössäsi aikaa, voimia, lahjoja ja varoja, kuinka siis käytät resurssisi? Jos mietit resurssiesi käyttöä viimeisten viikkojen ajalta, vastaavatko ne sitä, mitä pidät todella tärkeänä?”

Maailman paras uraohje?

Britti, jenkki ja suomalainen palaverissa

“Britti aloitti kokouksen kommentoimalla säätilaa, valittamalla järkyttävästä liikenteestä sekä heittämällä läppää omasta huonosta varustautumisestaan. Jenkki puolestaan ilmoitti kättelyssä olevansa suunnattoman innostunut projektista ja odottavansa kiihkeästi pääsevänsä työskentelemään upeiden ja lahjakkaiden suomalaisen ja britin kanssa. Hän oli jo kauan ihaillut molempien aikaansaannoksia ja toivonut pääsevänsä tapaamaan heidät. Jenkki oli vakuuttunut, että kolmikosta tulisi keskenään parhaita kavereita ja projektista jymymenestys.”

Britti, jenkki ja suomalainen palaverissa

Sinäkin voit toimia kuten fiksut tyypit

Ole nöyrä: hyväksi asiantuntijuutesi, mutta hyväksy myös asiantuntemattomuutesi. Perusta kaikki toimintasi tälle totuudelle.

“I can of course make no authoritative claims here, but I have noticed one overarching theme among smart people: they ask questions. When someone explains something new to me, I’ll usually just nod my head like I know what they’re talking about. If I don’t understand something, I’ll just Google it later. After all, I don’t want this person to think I’m a moron. Smart people are different. If they don’t understand something, or even if they think they understand something, they’ll ask questions. “

tommy’s tenacious tumblr | What I’ve Learned About Smart People..

Hyvän johtajan pimeä puoli

Myönteisillä piirteillä on usein myös pimeä vastine

“Pimeän puolensa voi yrittää piilottaa, mutta se tulee esiin, kun kontrollointikyky pettää. Näin käy etenkin stressaavissa, kuormittavassa tilanteissa.”

via Törmääkö ura pimeään puoleesi? –   Talouselämä.

Pahan pomon parannus

Kun Paha Pomo kohtasi Hyvän.

“Moni Paha osaa kyllä näytellä hyvää, hyvin taitavasti. Paha voi hymyillä leveästi, omata nasevan huumorintajun, hän osaa olla vetovoimainen ja kohtelias. Paha on kiinnostunut sinustakin, mutta vain siksi, että saatat edistää jotain, mitä hän haluaa – valtaa, suoritteita, ihailua. Vasta tiukan paikan tullen Paha paljastuu: ihmisen arvoa ei mitata mukavuuden helppoina hetkinä, vaan siinä, miten hän kohtaa vaikeudet, kuten Martin Luther King on sanonut.”

via Pahan pomon parannus — Hyvejohtajuus.fi.

Tie menetykseen

Suurista johtajista osa onnistuu suuresti, osa epäonnistuu vielä suuremmin. Forbes listaa suurten epäonnistujien seitsemän yhteistä piirrettä.

“We want business leaders to be completely committed to their companies, with their interests tightly aligned with those of the company.  But digging deeper, you find that failed executives weren’t identifying too little with the company, but rather too much.”

via The Seven Habits of Spectacularly Unsuccessful Executives – Forbes.

Nössön pomon 7 varoitusmerkkiä

Liian kiltti pomo ei ole missään hyvä. BNet listasi ylikiltteyden varoitusmerkit.

“On hyvä olla mukava pomo – mutta ei ole hyvä olla liian mukava pomo. Mukava pomo kunnioittaa työntekijöitään, mutta liian mukava pomo on ovimatto.”

via Oletko nössö pomo? Tässä seitsemän varoitusmerkkiä –   Talouselämä.

Warren Buffet ja johtamisen taito

Financial Timesin Andrew Hill paikantaa Warren Buffetin johtamistyylin vahvuuksia ja heikkouksia.

“I once wrote a column headlined “Buffett deserves his D-grade”. It prompted a one-line e-mail from Jim Cramer, the CNBC investment pundit: “You have cojones.”

via FT.com / Columnists / Andrew Hill – Buffett’s exceptional style of leadership.

Tie kohti hyvejohtajuutta

Hyvejohtajuuskouluttaja Isa Merikallion johtajaryhmä Ttitaanit auttaa johtajia kasvamaan.

“Osallistujat saavat paperilapun. Tehtävänä on jakaa lappu neljään osaan ja kirjoittaa siihen neljä tärkeintä arvoaan. ”Valitkaa vähiten tärkeä arvo ja heittäkää se roskakoriin”, Merikallio ohjaa. Arvojen heittämisen kidutus jatkuu, jäljelle jää vain yksi arvo.

”Roskakoriin lensi vapaus ja perhe”, vaikeroi eräs osallistuja. ”Siellä ovat myös rakkaus, reiluus ja oikeudenmukaisuus”, toinen yhtyy.”

via Näin etenet tiellä kohti hyvejohtajuutta –   Talouselämä.

2 tapaa toimia, kun jokin käy hermoille

Turhautuminen on normaali tunnetila, mutta miten sen keskellä tulisi toimia?

“When someone or something has you triggered, you actually have a choice about what’s next: to react or respond?  With the exception of actual life-and-death situations, responding is simply better than reacting. What’s the difference? How does it work? Let’s consider them both:”

Leadership and Frustration: 5 Steps to Respond rather than React (The Recovering Leader).