Kommunikaation johtaminen

”Elämä jäljittelee taidetta” – kuinka tarinankertojat hallitsevat maailmaa » Retoriikan Kesäkoulu

“Tapana on ajatella, että talvisota käsikirjoitettiin Molotovin ja Ribbentropin poliittisella neuvottelupöydällä – se oli politiikan jatkamista toisin keinoin, seurausta maailman kylmistä tosiasioista. Totta tämäkin, mutta tosi asiassa talvisota oli käsikirjoitettu jo paljon aiemmin. Talvisota myyttisenä tapahtumana, ideana ja käsitteenä on pitkälti runoilijan luomus. Talvisota syntyi jo noin 90 vuotta ennen vuotta 1939.”

”Elämä jäljittelee taidetta” – kuinka tarinankertojat hallitsevat maailmaa » Retoriikan Kesäkoulu

Kiroilu esimiesasemassa

Kuinka kiroilla työpaikalla? Vai pitäisikö johtajan jättää kirosanat täysin?

“Let me be clear, I am no stranger to profanity. I have uttered my fair share of “curse” words in the past and will do so in the future. However, I make sure that when I do it is both situation and audience appropriate. Seldom is the workplace the appropriate place and seldom is an employee the proper target. “

HR Observations: Profanity as a Leadership Tool?.

Kehityskeskustelu hyödyllisemmäksi K-työkaluilla

Novetoksen Pentti Martiskainen ehdottaa työkaluja kehityskeskustelun järkeistämiseen ja tehostamiseen.

“Realistina ja pragmaatikkona uskon jatkuvaan avoimeen vuorovaikutukseen johdon ja työntekijöiden välillä. Jos esimiesten johtamistyökalupakista löytyy neljä K-työkalua, homma hoituu niin kehityskeskusteluissa kuin niiden ulkopuolellakin. Nämä K-kalut ovat KIINNOSTUS, KANNUSTUS, KIITOS ja KORJAAVA PALAUTE. Niiden pitäisi olla meidän kaikkien käytössä viikoittain, kuukausittain, vuosittain. Eli siis aina!”

via Novetos Blogi: Kehityskeskustelujen lupaava menneisyys.

5 askelta parempaan kommunikaatioon

Mitä tehdä kun alaiset eivät uskalla puhua? Tai puhuvat, mutta ennemminkin kiertelevät kuin puhuvat asiaa. Chris Penttila tarjoaa 5 käytännöllistä vinkkiä sulkeutuneisuuden muurin murtamiseen.

But, you say, the employees at my company talk all day long. Yes, they do. In fact, it’s an irony of this recession that employees are communicating more than ever–using collaborative software, intranet sites, instant messaging, social media and any gadget they can get their hands on. Employees aren’t lacking for ways to communicate; it’s what is missing from the communication that’s the problem.

via 5 Ways to Get Your Employees Talking — Entrepreneur.com -.