Markkinoinnin johtaminen

Tylsä kuin … Marimekko

Jari Parantainen lyttää Marimekon “uudet tuulet”.

“Marimekko taistelee asiakkaista alalla, jossa tylsä ei pärjää. Silti se vaikuttaa päivä päivältä enemmän insinööritalolta.”

Gurumarkkinointi» Blog Archive » Tylsä kuin Marimekko.

Gurumarkkinointi the blogi jatkaa

Jari Parantainen myönsi virheensä ja palaa kirjoituspuuhiin Gurumarkkinointi-blogiinsa. (Mutta kuten eräs kommentti kuului, ehkä virhe ei ollutkaan virhe, sillä se opetti asioita jotka olisivat ehkä ilman valintaa jääneet oppimatta.)

“Gurumarkkinointi-blogi palaa linjoille. Päätös sen lopettamisesta oli katastrofaalinen virhe.”

Gurumarkkinointi.

Apple ja hinnoittelun jalo taito

Apple tuottaa kiitettävää voittoa. 2010/Q2: voittoa 3 mrd USD. Kuinka tämä on mahdollista?

Hinnoittelu on Applen ydinosaamista.

“Next time you’re sitting at an airport bar and hear two businesspeople debate whether Apple is a technology or design company, chime in: “Nope. What Steve Jobs sells is pricing.”

Pricing? You bet.

Jobs is a master of using pricing decoys, reference prices, bundling and obscurity to make you think his shiny aluminum toys are a good deal.”

via How Apple plays the pricing game – Business – Bloomberg Businessweek – msnbc.com.

Gurumarkkinointi

Jari Parantainen ja Antti Apunen ovat jo lopettaneet kirjoittelunsa Gurumarkkinointi-blogiin, mutta aiheet eivät heti vanhene. Asiantuntija-palveluiden hinnoittelusta, markkinointitekstien kirjoittamisesta ja muusta oleellisesta opit lisää selaamalla sivustoa läpi osoitteessa:

Gurumarkkinointi.fi

Hyvä myy: etiikka tekee joulukauppaa lamassakin

Leikattiinko joululahjabudjettiasi? Hanki trendikäs, edullinen lahja asiakkaille: eettisesti hyvä hyväntekeväisyystuote.

Hyväntekeväisyysjärjestöt ovat saapuneet myymään ahkerasti — ja aikovat pysyä. Eettisten tuotteiden markkinat ovat saaneet uusia toimijoita, mutta kilpailua ei koeta pahana.

Suomen Partiolaisten viestintäpäällikkö Minna Ertimo:

”En minä koe, että me kilpailemme keskenämme. Kaikki raha, mikä menee tämäntyyppisiin hankkeisiin, menee hyvään.”

via Hyvä käy kaupaksi lamassakin –   Talouselämä.

Läpilyönti YouTubessa on toistettavissa missä vain

Onnistuminen YouTubessa ei ole helppoa, pikemminkin se on markkinoinnin tulikoe. Mutta sieltä saatavat opit ovat joka bitin arvoisia.

With advertising revenues down across the industry, cash for pilot episodes is in short supply. YouTube offers a nearly risk-free avenue to debut new stars and programs to a massive audience – at a fraction of the cost – before going into full-scale production.

via YouTubeLand: Make it here, you can make it anywhere.

Parantaisen neliapila: web-markkinointi kuntoon

Miksi verkkosivut eivät myy? Miksi verkkosivut eivät näy Googlessa? Näihin voi keksiä ensi-istumalta liudan syitä. Ensimmäisenä mieleen tulevat syyt ovat kuitenkin Parantaisen mielestä huonoja syitä.

Mielestäni listassa on pääasiassa vain oireita. Todelliset syyt tiivistyvät oikeastaan vain yhteen asiaan:

Sivustosi yrittää ottaa huomioon kaikki puulaakisi tuotelinjat ja asiakasryhmät. Tuloksena on sekä ympäripyöreää hyminää että valtava sivuviidakko.

via Miten puhallat henkeä verkkosivuihisi? « Gurumarkkinointi.