Tuotteistaja Jari Parantainen puhuu johtajan pahimmasta pelosta.
“Arkityöni on myydä isoille pomoille erilaisia kokeiluja viikoittain. Kokemuksesta voin kertoa, että valtaosa päättäjistä kavahtaa moista ajatustakin. Hyvä etteivät laske alleen.
Kysyn tietenkin aina, mikä muka estää? Miksei voida kokeilla uusia palvelutuotteita? Mitä siinä voi hävitä?”
Vieraspostaus: Mitä pomo pelkää yli kaiken? | Ei oo Totta – Katleena Kortesuo.
High-tech-keskoskaapit hajosivat tropiikissa kättelyssä. MIT-professori päätti tehdä asialle jotain.
“[V]uonna 2005 indonesialaiseen Meulabohin kaupunkiin lähetettiin yhteensä kahdeksan keskoskaappia. Kolme vuotta myöhemmin MIT:n professori Timothy Prestero vieraili kaupungin sairaalassa ja havaitsi, että kaikki kahdeksan olivat epäkunnossa. Sähköverkon aiheuttamat virtapiikit, trooppinen ilmasto ja henkilökunnan kyvyttömyys englanninkielisen huoltokirjan lukemiseen olivat tehneet tehtävänsä.”
via Lähtölaukaus :: Sopeuta ratkaisusi ympäristöön.
Jotta laatua voi varmistaa, jotta prosessin voi luoda, pitää laatu ensin tunnistaa. Niin, mitä laatu on?
“Toimintamme koostuu prosesseista, jotka tuottavat erilaisia tuloksia. Jos toimintasi tuottaa tuloksia, jotka sopivat arvomaailmaasi, sinulla on hyvä olla. Ja jos taas toimintasi tuottaa huonoja tuloksia, ei paljoa hymyilytä. Jokin asia – elokuva, musiikkikappale, auto, mustikka tai tuikkukynttilä – on laadukas silloin, kun se auttaa sinua saamaan aikaan itsellesi arvokkaita tuloksia jouhevammin. Laatu antaa siis kipinää positiivisille tuloksille ja vauhdittaa hyvien prosessien etenemistä.”
via Ajattelun ammattilainen.
Kuinka onnistua tuotekehityksen tulospalkkauksessa?
“Tuotekehityksen tulospalkkausmallin kehittämisessä suurimpia haasteita varmasti on tuotekehitystoiminnan onnistumiskriteerien ja menestystekijöiden sekä oikeanlaisten mittareiden löytäminen. Olennaistahan on mitata strategiasta johdettuja, toiminnalle aidosti merkityksellisiä kokonaisuuksia.”
via kjuuti.
Palkitsemisen asiantuntija Kimmo Juutin käsittelyssä syntyy uusi tulospalkkauksen malli.
“Useassa yrityksessä on haasteena erityisesti myynnin ja tuotekehityksen välinen viestintä ja tavoiteristiriidat. Yritysten asiakkaat tahtoisivat tuotteisiin pieniä muutoksia, jotka työllistävät aina tuotekehitystä. Tuotekehityksen halukkuus olemassa olevien tuotteiden pieniin muutoksiin on usein matala, sillä vähäisetkin muutostyöt ovat resursseja varaavia toimenpiteitä ja ne ovat myös yritykselle kalliita ratkaisuja muun muassa paisuvan tuotehallinnan vuoksi. Kehittämäni Tulospalkkaus 2.0 voisi olla tähän haasteeseen ratkaisu.”
kjuuti.