Avainsana: alaiset

Et kai vain käytä Maslowin tarvehierarkiaa motivoinnin suunnittelussa?

Maslow oli älykäs mies, mutta aivan kaikkea ei kannata pureksimatta omaksua omiin johtamismalleihin.

“So Kenrick and his colleagues revised the hierarchy to reflect this selfish-gene hypothesis. While their bottom four levels are highly compatible with Maslow’s — immediate psychological needs, self-protection, affiliation, status/esteem — their top three differ enormously. They are mate acquisition, mate retention and parenting.”

via Is the Anti-Maslow Movement Gaining Strength? – I2I – Incentive Intelligence.

Alainen on johtajan kouluttaja

Markku Silvennoinen antaa mainioita vinkkejä alaisena onnistumiseen ja oman esimiehen tukemiseen.

“Koska harvalla yrityksellä on varaa ylläpitää puhtaita ihmisjohtamisen tehtäviä, iso osa esimiehen ajasta kuluu oman asiantuntija- tai operatiivisen tehtävän tavoitteiden täyttämisen ja esimiesroolin tuomien tehtävien sumplimiseen ja aikatauluttamiseen. Esimiehiin kohdistuu suunnaton määrä odotuksia sekä alaisten että ylemmän johdon taholta ja molemmat ovat herkästi parjaamassa esimiespoloisia epäonnistumisista.”

via Alainen on esimiehen paras valmentaja – Fakta-lehti.

Johtajan johtaminen

Kimmo Juuti nostaa esiin tärkeän elementin johtamisessa. Useimmat johtajat ovat myös alaisia, joilla on esimies. Suhde on vuorovaikutteinen, ei yksisuuntainen.

“Oman esimiehen johtaminen on jäänyt yllättävän vähälle huomiolle johtajuuskirjallisuudessa. Se on harmittavaa sinänsä, sillä tämän kaltaista johtamista tapahtuu todennäköisesti kaikkein eniten.”

via Johtojatkis osa 4: Esimiehen johtaminen « kjuuti.