Avainsana: asiantuntijat

Miltä asiantuntijabrändi näyttää?

Katleena Kortesuo ja kirja asiantuntijoille itsensä brändäyksestä.

“Opus on ennakkomyynnissä WSOYpron kirjakaupassa. Ohessa on pieni ote käsikirjoituksen siitä luvusta, jossa käsittelen brändin ulkoisia puitteita:

Vakio-ohjeeni huippuammattilaisille on selkeä: pukeudu niin kuin muutkin alallasi, mutta lisää jokin näkyvä särmä. Jos puhut johtoryhmille, tarvitset ilman muuta liituraitapuvun. Lisää siihen esimerkiksi pinkki kravatti ja pinkki taskuliina, niin et huku massaan. Naiskonsultti voi käyttää liituraitajakun ja -hameen kanssa punaisia sukkahousuja. Jos vihaat kirkkaita värejä, voit antaa tatuoinnin näkyä kauluksen alta tai festarirannekkeen vilahtaa hihansuusta.

Hyvä keino erottumiseen ovat voimakkaat värit, jos satut pitämään niistä. Punainen jakku tai puvuntakki on dynaaminen, ja pienemmän määrän väriä saat laukusta tai kengistä. Jos asusi on neutraali, silmälasien kannattaa olla jotain muuta kuin ohutsankaiset ja näkymättömät.

Muista, että erottuminen ei saa olla itsetarkoitus, vaan oma persoonasi ratkaisee, millä tavalla nouset esille. Jos inhoat näkyviä kravatteja, jätä ne kauppaan ja hanki erikoinen salkku tai voimakas kampaus. Oleellista on vapauttaa itsensä ja löytää itsestään se omintakeinen piirre, joka erottaa sinut muista. Naisjohtajan ei tarvitse pukeutua kuin mieskollegansa, vaan hän saa kyllä käyttää vaaleanpunaista.”

via Brändikirja lähti vihdoin painoon! | Ei oo Totta – Katleena Kortesuo.

Asiantuntija tekee pahimmat virheet

“Asiantuntija luottaa kykyihinsä naurettavan lujasti. Mitä kokeneempi spesialisti, sitä vaikeampi hänen on tunnustaa virheen mahdollisuus. Seurauksena on katastrofi toisensa jälkeen.”

Tuotteistajan tuskallinen tunnustus – Gurumarkkinointi.

Saako asiantuntijasta kummoista myyjää?

Jari Parantainen käsittelee Postia casena kuinka asiantuntijoista tehdään myyjiä.

“Asiantuntija ei halua myydä. Mutta yhä useamman on pakko taipua. Posti näyttää mallia, miten jopa virkamiehistä on saatu varsinaisia myyntitykkejä.”

via Taipuuko asiantuntija myyjäksi? « Gurumarkkinointi.

Miten asiantuntija oppii myymään?

Johtamisen kouluttaja Vesa Ristikangas pohtii kuinka asiantuntijoista saadaan myös myyjiä.

“Tilataan myyntivalmennus arvostetulta kouluttajalta. Siinä käydään läpi myynnin prosessia. Valitettavasti vastaan tulee melko vähän uutta.

Toimitusjohtaja valjastaa firman väen yhdessä miettimään.”

via Miten asiantuntija oppii myymään?

- Tietoviikko

.

Työrauha on asiantuntijoille palkkaa tärkeämpää

Erityistoimihenkilöliitto Erton Taloustutkimuksella teettämä tutkimus kertoo it-ammattilaisten arvostavan — rauhaa ja hyvin johdettua ympäristöä.

“Raha-asioita selvästi tärkeämpiä ovat sisällölliset ja sosiaaliset seikat. It-ammattilainen haluaa tehdä työnsä rauhassa, mieluummin ilman avokonttorin hälyä ja keskeytyksiä, riittävästi resursoituina ja ilman polttavaa kiirettä.

Suurimpina esteinä tehokkaaseen työntekoon ovat jatkuva kiire, johdon toimintatavat ja tiedonkulun ongelmat.”

via Työrauha on liksaa tärkeämpää –   Talouselämä.

Asiantuntijoiden johtaminen alkaa jo rekryvaiheessa

Jari Parantainen jatkaa mainioiden vinkkien jakamista asiantuntijoiden johtamisen tiimoilta.

Olen toisinaan onnistunut löytämään loistavia tyyppejä. Mutta paljon useammin olen katunut sinisilmäisyyttäni.

Koska olen sössinyt niin monesti, oppejakin on jäänyt mieleen. Tässä niistä kymmenen tärkeintä:

via Kuinka vokottelet asiantuntijan palkkalistoillesi? | Gurumarkkinointi