Avainsana: erottuminen

Miltä asiantuntijabrändi näyttää?

Katleena Kortesuo ja kirja asiantuntijoille itsensä brändäyksestä.

“Opus on ennakkomyynnissä WSOYpron kirjakaupassa. Ohessa on pieni ote käsikirjoituksen siitä luvusta, jossa käsittelen brändin ulkoisia puitteita:

Vakio-ohjeeni huippuammattilaisille on selkeä: pukeudu niin kuin muutkin alallasi, mutta lisää jokin näkyvä särmä. Jos puhut johtoryhmille, tarvitset ilman muuta liituraitapuvun. Lisää siihen esimerkiksi pinkki kravatti ja pinkki taskuliina, niin et huku massaan. Naiskonsultti voi käyttää liituraitajakun ja -hameen kanssa punaisia sukkahousuja. Jos vihaat kirkkaita värejä, voit antaa tatuoinnin näkyä kauluksen alta tai festarirannekkeen vilahtaa hihansuusta.

Hyvä keino erottumiseen ovat voimakkaat värit, jos satut pitämään niistä. Punainen jakku tai puvuntakki on dynaaminen, ja pienemmän määrän väriä saat laukusta tai kengistä. Jos asusi on neutraali, silmälasien kannattaa olla jotain muuta kuin ohutsankaiset ja näkymättömät.

Muista, että erottuminen ei saa olla itsetarkoitus, vaan oma persoonasi ratkaisee, millä tavalla nouset esille. Jos inhoat näkyviä kravatteja, jätä ne kauppaan ja hanki erikoinen salkku tai voimakas kampaus. Oleellista on vapauttaa itsensä ja löytää itsestään se omintakeinen piirre, joka erottaa sinut muista. Naisjohtajan ei tarvitse pukeutua kuin mieskollegansa, vaan hän saa kyllä käyttää vaaleanpunaista.”

via Brändikirja lähti vihdoin painoon! | Ei oo Totta – Katleena Kortesuo.