Avainsana: henkilöstö

Henkilöstön segmentointi

Viimeviikkoiseen linkkiin henkilöstön ROI-laskelmiin liittyen, Kimmo Juuti kävi jo aiemmin läpi henkilöstön segmentointia. (Tähän liittyy toki oleellisesti myös potkujen antaminen.)

“Monessa yrityksessä oman liiketoimintansa markkinoita jaetaan ryhmiin. Perimmäisenä tarkoituksena lienee se, että siten jokaiselle ryhmälle voidaan kehittää omia tuotteita, palveluja ja markkinointikeinoja.

Voisiko samaa tehdä henkilöstön suhteen?”

via Henkilöstön segmentointi « kjuuti.

Joko sinä lasket henkilöstön ROI:n?

Yritykset ymmärtävät enenevissä määrin kuinka henkilöstön hyvinvointiin kannattaa panostaa. Edelläkävijät laskevat jos näiden investointien kannattavuutta.

“Siksi edelläkävijäyritykset kuten työvoimavaltainen Lassila & Tikanoja ovat nopeasti oppineet, että isotkin satsaukset työterveyteen ja muuhun tehokkaaseen työkyvyn ylläpitoon kannattavat. Sijoituksen tuotto on parempi kuin monessa riskipitoisessa yrityskaupassa.

Työhyvinvoinnin tuottamat kustannussäästöt ovat suhteellisen yksinkertaisia mitattavia, entä lisätuotot? Hankalampi juttu, mutta nekin ovat kaivettavissa esiin.”

via Seuraavaksi tulee henkilöstön ROI –   Talouselämä.

“Saat potkut!”

Sharlyn Lauby käy läpi potkujen antamisen vaikeaa filosofiaa.

“There are a lot of people who cringe at the thought of terminating someone. And when I say terminating – I mean firing. Not a layoff because, in most cases, employees don’t have control over a layoff decision. But my philosophy is employees play an active role in the decision to get themselves fired.”

via Employee Terminations | the employee plays an active role — hr bartender.

Ihmisten johtaminen vaatii ennen kaikkea itsensä johtamista

Vain ihmisasioihin perehtyvät johtajat tulevat menestymään johtamisessa.

“Henkilöstöjohtajat vaativat johtajilta itsensä johtamisen taitoa.

”Persoonan kautta johtaminen on varmasti tulevaisuuden juttu”, sanoo ABB:n henkilöstöjohtaja Harri Mattila.”

via Koulutus: Kova paikka on paras koulu –   Talouselämä.

Aivojen käyttöaste on vakio, lopputulos ei

Toimiston käyttöaste on alhainen, mutta enemmän huolta tulisi kantaa työntekijöiden aivojen käyttöasteesta. Aivot ovat tärkein työväline, mutta kuinka tähän tulisi suhtautua.

“Jos henkilöstön kehittämispäällikkö haluaisi kehittää henkilöstöä, hän lopettaisi esimiesvalmennukset ja tiimikoulutukset. Sen sijaan hän patistaisi jokaisen pitämään huolta aivoistaan.

Hän pakottaisi konttorin väen ottamaan vartin iltapäivänokoset ja lähtemään kävelylle ulkoilmaan. Hän kävisi pihistämässä neuvotteluhuoneiden pullat ja vaihtaisi tilalle hedelmiä, pähkinöitä ja muuta aivoystävällistä syötävää.”

via Konttorissa ei tapahdu mitään –   Talouselämä.