Avainsana: huono johtaminen

Huono johtaja tekee alaisensa kaljuiksi

Jos pidät enemmän kaljuista työntekijöistä, palkkaa surkeita pomoja. Kaljuuntumisen lisäksi voit odottaa myös muita vastaavia tuloksia. Voi kuitenkin olla, että alaiset vaativat pomonsa henkistä arviointia. Se ei olisi uutta.

“Nearly one third of employees think their bosses should see a psychologist. And as it turns out, your so-called jaded assumptions might not be that far off.”

via Your Boss Is Insane | LearnStuff.

Huono johtaminen suurin ongelma työssä

Johtamistaidoille on tilaus. Ehkä aika on tullut keskittyä johtamisen sijaan johtajuuteen?

“Johtoa arvostelivat miehet naisia useammin. Miehistä peräti 42 prosenttia piti huonoa johtamista ongelmana, naisista 36 prosenttia.

Naisille enemmän ongelmia aiheutti huono ilmapiiri työpaikalla. Näin vastasi 43 prosenttia naisista, mutta miehistä sitä mieltä oli vain 34 prosenttia.”

via Kysely: Huono johtaminen työelämän suurin ongelma – Työelämä – Työelämä – HS.fi.

Pahan pomon parannus

Kun Paha Pomo kohtasi Hyvän.

“Moni Paha osaa kyllä näytellä hyvää, hyvin taitavasti. Paha voi hymyillä leveästi, omata nasevan huumorintajun, hän osaa olla vetovoimainen ja kohtelias. Paha on kiinnostunut sinustakin, mutta vain siksi, että saatat edistää jotain, mitä hän haluaa – valtaa, suoritteita, ihailua. Vasta tiukan paikan tullen Paha paljastuu: ihmisen arvoa ei mitata mukavuuden helppoina hetkinä, vaan siinä, miten hän kohtaa vaikeudet, kuten Martin Luther King on sanonut.”

via Pahan pomon parannus — Hyvejohtajuus.fi.

Huonon pomon vaikutus luultua pahempi

Kukaan ei kiellä, että huono pomo vaikuttaa negatiivisesti alaisten toimintaan. Uusi tutkimus vahvistaa tätä näkemystä.

The psychological climate in which you work has a lot to do with your health and happiness. Recent research has found, perhaps not surprisingly, that bad bosses can affect how your whole family relates to one another. They can also affect your physical health, raising your risk for heart disease.

Now, new research illustrates how bad bosses can shoot themselves in the foot, hindering their employees’ morale, rather than helping it.

The Impact of Bad Bosses – Alice G. Walton – Health – The Atlantic.

Tie menetykseen

Suurista johtajista osa onnistuu suuresti, osa epäonnistuu vielä suuremmin. Forbes listaa suurten epäonnistujien seitsemän yhteistä piirrettä.

“We want business leaders to be completely committed to their companies, with their interests tightly aligned with those of the company.  But digging deeper, you find that failed executives weren’t identifying too little with the company, but rather too much.”

via The Seven Habits of Spectacularly Unsuccessful Executives – Forbes.

Onko pomosi psykopaatti? Et ole yksin

Johtoportaassa voi edetä tsemppaamalla kovasti tai puukottamalla kanssakilpailijoita. Molempia malleja toteutetaan ja sillä on hintansa.

“[...] about 4% of senior managers displayed psychopathic tendencies, up from the 1% that researchers say could normally be found in society.”

via Bad bosses: The Psycho-path to Success? – CNN.com.

20 pahinta mokaa mitä pomo voi tehdä

Dan Rockwell listaa 20 tapaa epäonnistua johtajana.

“Wisdom is acquired when you learn from your mistakes. James Joyce wisely observes, “A man’s errors are his portals of discovery.” Never underestimate the potential and power of a good mistake.

On the other hand, it’s less painful if you learn from another’s blunders. With that in mind, you’ll be wise beyond your years if you avoid these classic stupid leader tricks.”

Top 20 Stupid Leader Tricks – Leadership Freak.

Huono konsultti, hyvä konsultti

“Aina kun yritimme linjata hankkeita, heiltä saapui aivan uusi konsultti palaveriin – ja aloitimme alusta. Koko hankkeemme aikana toinen palvelutoimittaja ei päässyt puusta pitkään. Ehdotimme asiakkaan hankkeen omistajalle, että voisimme tehdä kahdessa viikossa saman, mitä he saivat aikaan vuodessa. Meidän hankkeemme valmistui ja lähdimme uusille asiakkaille. Toinen toimittaja jatkoi omaa vastaavaa hankettaan seuraavat kolme vuotta.”

via Urani konsulttina osa 1: Huono konsultti, hyvä konsultti — Hyvejohtajuus.fi.

Mistä on huonot johtajat tehty?

Vesa Ristikangas (Novetos) käsittelee työministeri Tarja Cronbergin kommentteja huonoista esimiehistä. Mitä huonot esimiehet ovat tehneet ja kuinka asioihin saadaan muutos?

“Huonoa johtamista ei voi olla huomaamatta, koska se herättää toisissa aina negatiivisia tunteita, ennemmin tai myöhemmin. Ärtymystä, harmitusta , ulkopuolisuutta, lamaannusta, pettymystä, pelkoa tai raivoa. Tunteiden kirjo on melkoinen, ja eiväthän tunteiden kokijat voi olla väärässä.

Mitä esimiehet ovat sitten tehneet, jotta moinen tunneskaala herää?”

via Novetos Blogi: Hävetkää, esimiehet!.

Huono johtaminen: kokemuksia ja analyysia

Jarkko Hämäläinen nostaa esiin huonon johtamisen kokemuksiaan.

“Työpaikalla oli hyvin sairas ilmapiiri, ja monia asioita jätettiin sanomatta ja tekemättä.

Tuli päivä, jolloin sanoin, että nyt riittää – ja siitäkin saatiin todella iso soppa aikaiseksi. Sain todella oppia, miten jotkut henkilöt eivät siedä sitä, että toisetkin osaavat tehdä päätöksiä ja tarvittaessa lähteä vaikka pois.

Kyseisessä yrityksessä näin kaikkia väärinjohtamisen esimerkkejä: tuuliviiristä, pelolla johtamista, sekavia käskyjä, epävarmuutta, hämmentämistä ja toisten henkilökohtaisiin asioihin puuttumista sekä selittelyä tyyliin: ”Miksi te minulle näin teette”, kun itseltä puuttuu nöyryyttä katsoa peiliin”

Huono johtajuus — Hyvejohtajuus.fi.