Avainsana: hyvä johtaminen

Tero J. Kauppisen johtajuuden elementit

VIA Groupin Tero J. Kauppinen pilkkoo aidon johtajuuden kolmeen osaan.

“Kolmas aidon johtajuuden elementti on johtaja itse. Ihminen lähettää energia-aaltoja tasolla, jota hän itse edustaa. Hän ikään kuin lähettää kutsuja tietyllä aallon pituudella. Näihin kutsuihin vastaavat ne, jotka ovat samalla aaltopituudella.”

via Aito johtajuus | VIA Group.

Eettinen johtaminen

Johtamisen ja organisaatioiden professori Pauli Juutin mukaan etiikka on johtamisen ehdoton edellytys.

“Eettinen johtaminen onkin parhaillaan etsimistä, jossa organisaatiossa toimivat ihmiset käyvät yhdessä vilkasta dialogia ja hakevat sekä organisaatiolle että omalle toiminnalleen hyviä toimintamalleja. Tällöin he tulevat väistämättä törmänneeksi siihen, miten eri ihmiset jäsentävät hyvän.”

via Eettinen johtaminen — Hyvejohtajuus.fi.

Google: hyvän johtajan 8 ominaisuutta

Google on kaivanut yritysdatastaan huippujohtajien ominaisuudet ja laittanut ne tärkeysjärjestykseen.

“Google analysoi muun muassa työntekijä-arviointeja, työntekijöiltä saatuja palautteita ja hyvien johtajien saamia palkintoja. Yhtiö haki yhteyksiä sanoista, fraaseista, erilaisista valituksista ja kehuista.

Lopputulos oli lista hyvän Google-johtajan kahdeksasta ominaisuudesta. Ominaisuudet ovat seuraavat.”

via Google löysi hyvän johtajan 8 ominaisuutta –   Talouselämä.

6 tapaa kehittyä huipuksi aiheessa kuin aiheessa

HBR:n viime vuoden suosituimpia artikkeleita itsensä johtamisen saralla.

“We’ve found, in our work with executives at dozens of organizations, that it’s possible to build any given skill or capacity in the same systematic way we do a muscle: push past your comfort zone, and then rest.”

Six Keys to Being Excellent at Anything – Tony Schwartz – Harvard Business Review.

Huono konsultti, hyvä konsultti

“Aina kun yritimme linjata hankkeita, heiltä saapui aivan uusi konsultti palaveriin – ja aloitimme alusta. Koko hankkeemme aikana toinen palvelutoimittaja ei päässyt puusta pitkään. Ehdotimme asiakkaan hankkeen omistajalle, että voisimme tehdä kahdessa viikossa saman, mitä he saivat aikaan vuodessa. Meidän hankkeemme valmistui ja lähdimme uusille asiakkaille. Toinen toimittaja jatkoi omaa vastaavaa hankettaan seuraavat kolme vuotta.”

via Urani konsulttina osa 1: Huono konsultti, hyvä konsultti — Hyvejohtajuus.fi.

Hyvä johtaminen

Luonto-Liiton pääsihteeri Leo Stranius aloitti Hyvä johtaminen -artikkelisarjansa käsittelemällä tavoitteita.

“Ensimmäisenä kannattaa selvittää, millaiset tavoitteet luovat merkityksiä. Lisäksi kannattaa muistaa, että pelkkä inspiroiva tavoite ei riitä, myös itse tavoitteeseen ponnistelun tulee tuottaa tyydytystä.”

via Hyvä johtaminen – Osa 1: Tavoitteet.

Hyvä johtaja innostaa, käyttää valtaansa oikein

Taloussanomat haastattelee useita johtamisen tutkijoita ja kouluttajia, lopputuloksena varsin pätevä hyvä johtaja vs. huono johtaja -artikkeli.

“– Huono johtaminen ei usein liity sisällöllisesti työhön, eikä kyse ole siitä, että johtaja painostaisi alaisiaan yhä tehokkaampaan työskentelyyn. Sen sijaan se näyttää tosi usein liittyvän huonoon käyttäytymiseen, sanoo Eriksson.

Hänen mukaansa huono johtaja käyttää asemansa tuomaa valtaa väärin, ei ole läsnä työntekijöittensä arjessa, ei kunnioita alaisiaan eikä herätä näissä luottamusta.”

via Pomon huono käytös vie voimasi | Taloussanomat.