Avainsana: hyvinvointi

Ei millään pahalla, mutta sinä olet maailman surkein pomo

Seth Godin puhuu itsensä johtamisen iloista:

“If you had a manager that talked to you the way you talked to you, you’d quit. If you had a boss that wasted as much as your time as you do, they’d fire her. If an organization developed its employees as poorly as you are developing yourself, it would soon go under.”

Seth’s Blog: The world’s worst boss.

Onko tärkeintä tiimin, ihmisten vai hyvinvoinnin johtaminen?

Juha Huttunen määrittelee johtamisen.

“Tiimin johtaminen on ihmisten johtamista ja kun puhun ihmisten johtamisesta, puhun työhyvinvoinnin johtamisesta! Otsikoksi kävisi yksinkertaisuudessaan vain “Johtaminen”, koska aihe käsittelee johtamisen ydinideaa, ihmisten ohjaamista parempaan.”

Tiimin johtaminen = Ihmisten johtaminen = Hyvinvoinnin johtaminen – Perse edellä puuhun.

Työhyvinvoinnin johtaminen ei ole pahoinvoinnin välttämistä

“Sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula toisti työhyvinvointifoorumin päätösseminaarissa 8.12.2010 yhteiskuntamme työhyvinvointiin liittyvän tärkeimmän asennemuutoksen: työkyvyttömyydestä on päästävä työkykyisyyteen. Työkyvyttömyydestä ja sen välttämisestä on päästävä työkykyisyyteen ja sen arviointiin — sekä kehittämiseen.”

via Työkyvyttömyydestä työkykyisyyteen — Työhyvinvointi ei vain työpahoinvoinnin välttämistä — Hyvejohtajuus.fi.

Asennetutkimus kertoo työelämästä, vastaajista

Elinkeinoelämän valtuuskunnan asennetutkimus kertoo ehkä enemmän käytetystä tutkimusmenetelmästä kuin tutkitusta aiheesta, mutta antaa kuitenkin osviittaa työhyvinvoinnista ja sen kehittymisestä.

“Yli 80 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että työpaikoilla työskennellään niin kovilla ylikierroksilla, että moni palaa ennenaikaisesti loppuun. Huoli jaetaan tasaisesti kaikissa väestöryhmissä.

Samaan aikaan suomalaiset ovat kuitenkin tyytyväisiä omaan työhönsä: 65 prosenttia ilmoittaa viihtyvänsä hyvin omassa työpaikassaan.”

via Muut palavat loppuun – minä en | Kauppalehti.fi.

Puhas tuoksu saa ihmisen pelaamaan reilusti

Puhdas tuoksu saa ihmisessä parhaat puolet esiin, tehden ihmisen anteliaammaksi ja rehellisemmäksi. Nyt tilaamaan ilmanraikastimia työpaikoille!

“The volunteers were all told that they had been randomly chosen as receivers. Their anonymous partner had invested their entire $4 pot with them, which had been tripled to $12. Their job was to decide how much to give back. On average, they returned a measly $2.81in the unscented rooms but a more equitable $5.33 in the scented ones. The single spray of citrus nearly doubled their tendency to reciprocate.

In a second experiment, the trio again ushered 99 students into either a scented or unscented room. They were given a pack of miscellaneous tasks, including a flyer requesting volunteers for a charity called Habitat for Humanity. Those in the citrus-scented rooms were more likely to be interested in volunteering, and almost four times more willing to donate money to the cause.”

Clean smells promote generosity and fair play; dark rooms and sunglasses promote deceit and selfishness : Not Exactly Rocket Science.

3 lääkettä työssä jaksamiseen

Varman ylilääkäri hahmottelee kolmen ikäryhmän ongelmat ja antaa niihin ratkaisut.

“Työntekijöiden jaksamista uhkaavat erilaiset ongelmat eri ikäryhmissä, huomasi Varman ja työhyvinvointiyritys Odumin viime viikolla julkistettu selvitys.”

via 3 lääkettä työssä jaksamiseen – Fakta-lehti.

Pelolla johtaminen saa aikaan aitoa hätää

Tampereen yliopiston Johtamistieteiden laitoksella suoritettava, Suomen Akatemian ja Työsuojelurahaston rahoittama Johtajuus, valta ja pelko -tutkimushanke löysi vastauksista mm. työntekijöiden aitoa hätää omasta hyvinvoinnista.

“Pelolla johtaminen on tutkimuskohteena hankala. Vaikka asiantuntijoiden kokema huono johtajuus ja yksittäisten johtajien harjoittama pelottelu ovat laajasti tunnistettuja ilmiöitä, tutkija ei voi marssia yritykseen kysymään, minkälaisia konkreettisia pelkomekanismeja siellä on käytössä.”

Ratkaisuksi tutkimusryhmä kehitti oman internetissä toimivan sivuston, jossa ihmiset saattoivat anonyymisti kertoa kokemuksistaan.

via Management by mahahappo – näin Suomessa johdetaan | Kauppalehti.fi.

Työhyvinvoinnin kehittäminen on johtamisen perusteita

Kimmo Juuti siirtyi johtamisen käsitteen käsittelystä pohtimaan organisaation hyvinvointia. Lohdutuksen sana insinööreille: myös perusinsinööri voi kehittää työympäristöstä paremman.

“Hieman yleistäen voisi sanoa, että suomalaisten yritysten suurimmat ongelmat liittyvät perusjohtamiseen. Esimiehet eivät osaa tukea alaisiaan oikealla tavalla. Näiden taitojen harjoittaminen ei vaadi suurta päätäntävaltaa eikä uusien kehittämishankkeiden perustamista. Nämä taidot pystyy hankkimaan myös asiantuntijasta esimieheksi noussut insinööri.”

via Kiitos ja organisaation hyvinvointi « kjuuti.

Hyvinvoinnin johtamisen taustalla aivot ja filosofia

Työympäristön johtaminen ei saa unohtaa ihmisen fysiologisia rajoitteita.

Neurologi ja filosofi kertoivat ajatuksiaan työhyvinvoinnista messuilla. Novetoksen Eeva Pitkänen kirjoittaa oppimastaan.

“Tähän asti hyvinvoinnin ja jaksamisen puolestapuhujina ovat olleet pääasiassa psykologit, kasvatustieteilijät ja muut henkilöstöalan ammattilaiset. Vaikka heidänkään (siis meidänkään) puheita ei enää yksioikoisesti pidetä pehmoiluna, on kiinnostavaa nähdä, otetaanko asia vakavammin nyt, kun pystytään tieteellisesti ja kvantitatiivisesti todistamaan järjen ja tunteiden liiton tärkeys sekä mielen ylirasituksen vaarat.”

via Novetos Blogi: Työhyvinvointi neurologin ja filosofin silmin.