Avainsana: Jari Parantainen

Pomo ja pomon pahin pelko

Tuotteistaja Jari Parantainen puhuu johtajan pahimmasta pelosta.

“Arkityöni on myydä isoille pomoille erilaisia kokeiluja viikoittain. Kokemuksesta voin kertoa, että valtaosa päättäjistä kavahtaa moista ajatustakin. Hyvä etteivät laske alleen.

Kysyn tietenkin aina, mikä muka estää? Miksei voida kokeilla uusia palvelutuotteita? Mitä siinä voi hävitä?”

Vieraspostaus: Mitä pomo pelkää yli kaiken? | Ei oo Totta – Katleena Kortesuo.

Tylsä kuin … Marimekko

Jari Parantainen lyttää Marimekon “uudet tuulet”.

“Marimekko taistelee asiakkaista alalla, jossa tylsä ei pärjää. Silti se vaikuttaa päivä päivältä enemmän insinööritalolta.”

Gurumarkkinointi» Blog Archive » Tylsä kuin Marimekko.

Johda asiakkaita

Hyvän palvelun johtaminen on asiakkaiden johtamista. Jari Parantainen kertoo kuinka häntä ohjailtiin.

“Bilia näyttää esimerkkiä, kuinka asiakkaita kuuluu käskyttää. Kuulostaako pahalta? Todellisuudessa se on loistavaa palvelua.”

Gurumarkkinointi.

Gurumarkkinointi the blogi jatkaa

Jari Parantainen myönsi virheensä ja palaa kirjoituspuuhiin Gurumarkkinointi-blogiinsa. (Mutta kuten eräs kommentti kuului, ehkä virhe ei ollutkaan virhe, sillä se opetti asioita jotka olisivat ehkä ilman valintaa jääneet oppimatta.)

“Gurumarkkinointi-blogi palaa linjoille. Päätös sen lopettamisesta oli katastrofaalinen virhe.”

Gurumarkkinointi.

Saako asiantuntijasta kummoista myyjää?

Jari Parantainen käsittelee Postia casena kuinka asiantuntijoista tehdään myyjiä.

“Asiantuntija ei halua myydä. Mutta yhä useamman on pakko taipua. Posti näyttää mallia, miten jopa virkamiehistä on saatu varsinaisia myyntitykkejä.”

via Taipuuko asiantuntija myyjäksi? « Gurumarkkinointi.

Epätasa-arvo luo tulosta

Jari Parantainen kysyy onko Suomen johtaminen kovin vahvoissa käsissä, jos kaikki ovat 100% tasa-arvoisia aivan kaikessa?

“Rokotteista muka tasa-arvon nimissä kieltäytyvät johtajat ovat typeryksiä.

Jos kaikki olisivat tasa-arvoisia, miksi tarvittaisiin johtajia lainkaan? Entä minkä ihmeen takia maksamme huippuliksoja päättäjille, jos sillä ei ole mitään merkitystä, ovatko he työkykyisiä vai eivät?”

via Kannata sinäkin epätasa-arvoa « Gurumarkkinointi.

Ovatko myyjäsi muurinmurtajia vai puutarhureita?

Jari Parantainen väittää myyjien jakautuvan kahteen ryhmään. Tunnista henkilöstösi temperamentti ja helpotat kaikkien elämää.

“Myyntihommissa olen törmännyt kahteen, harvinaisen selkeästi toisistaan poikkeavaan ihmistyyppiin:

  1. Muurinmurtaja on tienraivaaja, joka potkii asiakkaiden ovet sisään ja käy selättämässä ostajan. Kun poka on kerran ostanut, muurinmurtaja menettää heti mielenkiintonsa. Hän säntää valloittamaan seuraavaa uhria.
  2. Puutarhuri ei missään tapauksessa halua ottaa ensikontaktia vieraisiin. Mutta kun muurinmurtaja on raahannut saaliin kotiin, puutarhuri jaksaa hoivata asiakassuhdetta kärsivällisesti vuodesta toiseen.”

via Myyjä on onnellinen luuseri « Gurumarkkinointi.

Myymisen ja markkinoinnin ero

Jari Parantaisen kommentti siihen onko myynnillä ja markkinoinnilla eroa ja mitä.

“Mielestäni kannattaa aina välillä palauttaa mieleen, miksi markkinointi on keksitty. Sellainen otus on syntynyt vissistä tarpeesta.

Markkinointi tuli aikanaan välttämättömäksi, kun henkilökohtainen myyntityö ei enää riittänyt. Joko myyjä ei ehtinyt joka paikkaan. Tai sitten tuotteen kate ei kestänyt myyjän palkkakulua.”

via Monistettua myyntipuhetta « Gurumarkkinointi.

Konsulttipalvelun peruspilarit

Konsultti on terapeutti. Jari Parantainen listaa palveluiden toteutuksen perussääntöjä.

“Vuosien mittaan valkeni, että jopa kaltaiseni epäempaattisen reppanan kannattaisi hiukan miettiä, miten projektin yhteiset istunnot järjestäisi. Se nimittäin vaikuttaa hankkeeseen osallistuneiden motivaatioon selvästi.

Tässä kokemukseni perusteella kolme tärkeintä palvelutoimituksen peruspilaria:”

via Konsulttipalvelun kolme peruspilaria « Gurumarkkinointi.

Viestintä on kaksisuuntaista, sanoi Parantainen

Blogimaailma on julistettu reaalimaailmaa muuttavaksi ilmiöksi, sitten kuolleeksi, sitten taas jotain muuta, mutta yksi on selvää. Yhteisöllisyys kasvaa. Yhteyksiä luodaan ja asiakkaiden kanssa on oikeasti keskusteltava. Blogit ovat yksi, erityisesti hakukoneiden (ja siten myös jatkuvasti kasvavan valtamassan) pitämä viestintäkanava.

Jari Parantainen ottaa kantaa yritysten blogittamiseen.

Tästä oiva esimerkki on tilanne, joka toistui tuotteistusprojekteissamme jatkuvasti. Kun esitteeseen olisi pitänyt painaa myyjän nimi ja puhelinnumero, hän kauhistui: “Ei jumalauta, sittenhän asiakkaat saattavat soittaa minulle!!!”

Blogit muodostavat yhden osan yhteisöllistä mediaa. Olen tietenkin pohtinut, mitkä piirteet saavat blogin rokkaamaan. Lista on pitkä, mutta tässä muutamia tärkeimpiä ominaisuuksia:

via Miksi blogistasi tulee pannukakku? « Gurumarkkinointi.