Avainsana: johtamiskirjallisuus

Kirja-arvio: Uuden esimiehen kirja

Työelämässä harva asia on ikävämpi kuin huono esimies. Ensin työtehtäviä pantataan ja sen jälkeen niitä annetaan aivan liikaa. Ohjeita ei kerrota, mutta niiden noudattamatta jättämisestä tulee huutoa. Esimies pitää suosikkeja eikä ole koskaan tavoitettavissa.

Kuulostaako tutulta? Valitettavan monelle kuulostaa. Ei ole kovin harvinaista lukea uutisia tutkimuksista, joiden mukaan suomalaiset yritykset pystyisivät parempaan, mutta huono esimiestyö tappaa työhalut ja lannistaa työntekijät.

Se ei ole ihme. Johtaminen ei ole helppoa. Läheskään kaikki eivät ole luontaisia johtajia, jos sellaisia ylipäänsä edes on. Johtamista voi oppia, mutta lähes poikkeuksetta ihmiset aloittavat nollasta ja oppiminen vie aikaa. Sen oppimisen aikana firmasta voi lähteä ties kuinka monta ihmistä.

Tähän tulee avuksi Jari Salmisen Uuden esimiehen kirja (Talentum, 2004), jonka tarkoituksena on antaa nimenomaan uudelle johtajalle eväitä matkaa varten. Read more »

Onko johtaminen uskon asia?

Kimmo Juuti luki Alexandre Havardin kirjan Hyvejohtajuus ja jäi pohtimaan kuinka paljon johtaminen on uskon asia.

“Hyvejohtajuus aiheutti johtamiskirjallisuudeksi positiivisen paljon ajatelmia, ristiriitaisia tunteita sekä lisäkysymyksiä. Yksi niistä liittyi machiavellismiin.”

via Onko johtaminen uskon asia? « kjuuti.

Petri Virtanen: Projektien johtaminen ja strategia

Petri Virtanen yrittää vastata kysymykseen kuinka projektien johtaminen ja strategia tulisi yhdistää. Kirjaesittely Talouselämässä:

“Kirjan ydinkysymys on, miten projekteja ja useiden projektien muodostamaa projektisalkkua johdetaan yrityksen tai julkisyhteisön strategiaan tukeutuen.

Jotta projektit tuottaisivat arvoa, yrityksen strategian ja sen projektisalkun pitäisi nivoutua yhteen siamilaisten kaksosten tavoin, Virtanen esittää.”

via Ota projekti vakavasti –   Talouselämä.

Liiketoiminnan johtamiseen: kirjavinkit mcreads.com:sta

Matti Copelandin kirjavinkit liiketoiminnan, johtamisen ja johtajuuden kehittämiseen ovat huippuhyödyllisiä.

Suomen ja englannin sekoitus sivustolla häiritsee hieman ja kokonaisuus vaikuttaa hieman keskeneräiseltä, mutta näistä huolimatta, sisällön kultahippujen vuoksi, sivustoon kannattaa tutustua.

mcreads.com