Avainsana: lepo

Töissä nukkuminen parantaa tuloksia

Ohjeista alaisiasi, kerro pomollesi: päiväunia ottavat tietotyöläiset saavat aikaan parempia tuloksia kuin läpi päivän puurtavat kollegansa.

“When Sara Mednick, a former Harvard researcher, gave her subjects a memory challenge, she allowed half of them to take a 60 to 90 minute nap. The nappers dramatically outperformed the non-nappers. In another study, Mednick had subjects practice a visual task at four intervals over the course of a day. Those who took a 30 minute nap after the second session sustained their performance all day long. Those who didn’t nap performed increasingly poorly as the day wore on.”

Why Companies Should Insist that Employees Take Naps – Tony Schwartz – Harvard Business Review.

Aivojen käyttöaste on vakio, lopputulos ei

Toimiston käyttöaste on alhainen, mutta enemmän huolta tulisi kantaa työntekijöiden aivojen käyttöasteesta. Aivot ovat tärkein työväline, mutta kuinka tähän tulisi suhtautua.

“Jos henkilöstön kehittämispäällikkö haluaisi kehittää henkilöstöä, hän lopettaisi esimiesvalmennukset ja tiimikoulutukset. Sen sijaan hän patistaisi jokaisen pitämään huolta aivoistaan.

Hän pakottaisi konttorin väen ottamaan vartin iltapäivänokoset ja lähtemään kävelylle ulkoilmaan. Hän kävisi pihistämässä neuvotteluhuoneiden pullat ja vaihtaisi tilalle hedelmiä, pähkinöitä ja muuta aivoystävällistä syötävää.”

via Konttorissa ei tapahdu mitään –   Talouselämä.