Avainsana: markkinointi

Tylsä kuin … Marimekko

Jari Parantainen lyttää Marimekon “uudet tuulet”.

“Marimekko taistelee asiakkaista alalla, jossa tylsä ei pärjää. Silti se vaikuttaa päivä päivältä enemmän insinööritalolta.”

Gurumarkkinointi» Blog Archive » Tylsä kuin Marimekko.

Gurumarkkinointi the blogi jatkaa

Jari Parantainen myönsi virheensä ja palaa kirjoituspuuhiin Gurumarkkinointi-blogiinsa. (Mutta kuten eräs kommentti kuului, ehkä virhe ei ollutkaan virhe, sillä se opetti asioita jotka olisivat ehkä ilman valintaa jääneet oppimatta.)

“Gurumarkkinointi-blogi palaa linjoille. Päätös sen lopettamisesta oli katastrofaalinen virhe.”

Gurumarkkinointi.

Gurumarkkinointi

Jari Parantainen ja Antti Apunen ovat jo lopettaneet kirjoittelunsa Gurumarkkinointi-blogiin, mutta aiheet eivät heti vanhene. Asiantuntija-palveluiden hinnoittelusta, markkinointitekstien kirjoittamisesta ja muusta oleellisesta opit lisää selaamalla sivustoa läpi osoitteessa:

Gurumarkkinointi.fi

Suomalainen tuotekehitys on väärissä käsissä

Aalto-yliopiston professori Jaakko Aspara väittää tuotekehityksen johtamisen olevan hukassa. Suomen t&k on teknofiilien käsissä, mikä ei tuota hyviä tuloksia.

Suomalaisten yritysten suuri ongelma on, että niiden tuotekehitystä johtavat teknofiilit eivätkä markkinoijat.

Ensinnäkin: Teknofiilivetoinen (T-vetoinen) tuotekehitys johtaa usein tuotteisiin, jotka ovat hyviä – lähinnä kehittäjien itsensä mielestä.

Markkinoijavetoinen (M-vetoinen) tuotekehitys taas johtaa varmemmin tuotteisiin, jotka ovat hyviä markkinoiden mielestä.

Tuotekehitystä johtavat väärät osaajat –   Talouselämä.

Hyvä myy: etiikka tekee joulukauppaa lamassakin

Leikattiinko joululahjabudjettiasi? Hanki trendikäs, edullinen lahja asiakkaille: eettisesti hyvä hyväntekeväisyystuote.

Hyväntekeväisyysjärjestöt ovat saapuneet myymään ahkerasti — ja aikovat pysyä. Eettisten tuotteiden markkinat ovat saaneet uusia toimijoita, mutta kilpailua ei koeta pahana.

Suomen Partiolaisten viestintäpäällikkö Minna Ertimo:

”En minä koe, että me kilpailemme keskenämme. Kaikki raha, mikä menee tämäntyyppisiin hankkeisiin, menee hyvään.”

via Hyvä käy kaupaksi lamassakin –   Talouselämä.

Strateginen markkinointi koskee kaikkia

Henrikki Tikkanen, Antti Vassinen: StratMark – strateginen markkinointiosaaminen. Kirja-arvostelu Faktassa:

“Strategisen markkinoinnin tulisi olla kirjoittajien mukaan yksi ylimmän johdon pääasiallisista mielenkiinnon kohteista. Totuus on kuitenkin vielä kaukana tästä ideaalista, etenkin insinööriajattelun läpileikkaamissa yrityksissä.”

via Strateginen markkinointi koskee kaikkia – Fakta-lehti.

Myymisen ja markkinoinnin ero

Jari Parantaisen kommentti siihen onko myynnillä ja markkinoinnilla eroa ja mitä.

“Mielestäni kannattaa aina välillä palauttaa mieleen, miksi markkinointi on keksitty. Sellainen otus on syntynyt vissistä tarpeesta.

Markkinointi tuli aikanaan välttämättömäksi, kun henkilökohtainen myyntityö ei enää riittänyt. Joko myyjä ei ehtinyt joka paikkaan. Tai sitten tuotteen kate ei kestänyt myyjän palkkakulua.”

via Monistettua myyntipuhetta « Gurumarkkinointi.

Parantaisen neliapila: web-markkinointi kuntoon

Miksi verkkosivut eivät myy? Miksi verkkosivut eivät näy Googlessa? Näihin voi keksiä ensi-istumalta liudan syitä. Ensimmäisenä mieleen tulevat syyt ovat kuitenkin Parantaisen mielestä huonoja syitä.

Mielestäni listassa on pääasiassa vain oireita. Todelliset syyt tiivistyvät oikeastaan vain yhteen asiaan:

Sivustosi yrittää ottaa huomioon kaikki puulaakisi tuotelinjat ja asiakasryhmät. Tuloksena on sekä ympäripyöreää hyminää että valtava sivuviidakko.

via Miten puhallat henkeä verkkosivuihisi? « Gurumarkkinointi.