Tietotyö on nostanut jotkin yksilöt reilusti muiden yläpuolelle työn tuloksia mitattaessa. Osa on taas heikommalla. Kuinka pitkälle mittarit kannattaa ulottaa?
”Lapioaikana hyvä työntekijä saattoi olla kolme kertaa niin tehokas kuin tavallinen duunari. Nyt yksi Sergei on luonut maailmaan enemmän arvoa kuin kaikki suomalaiset yhteensä”, Jungner vertaa Sergei Brinin perustaman Googlen markkina-arvoa Suomen bruttokansantuotteeseen.
Henkilökohtaisen tuottavuuden mittaaminen ei silti ole tie, jolle kannattaisi lähteä. Kun annetaan tiimille mitattavat tavoitteet, joukon paine pistää kyllä vauhtia alisuoriutujaankin. Tiimityössä voi myös antaa merkittävän panoksen joku, jonka tärkeä rooli ei näy ulospäin.
Mittaa vähemmän, pohdi enemmän – Talouselämä.
Kimmo Juuti käsittelee johtamistutkimuksen haasteita syksyn johtojatkiksensa viidennessä osassa.
“Kvantitatiiviset menetelmät mittaavat staattisia hetkiä eivätkä niinkään dynaamisia kokonaisuuksia, jollaiseksi johtamistutkimuksen voisi maalaisjärjelläkin määritellä.”
via Johtojatkis osa 5: Johtajuustutkimuksen vaikeus « kjuuti.
James O’Toole ja Warren Bennis ehdottavat uutta mittaria johtamisen mittaamiseen Harvard Business Review’ssa.
It’s no longer prudent to judge American corporate leaders’ performance solely on the extent to which they create wealth for investors.
Moving forward, a new metric is proposed: the extent to which executives create organizations that are economically, ethically and socially sustainable.
via Coaching Tip: The Leadership Blog: Evaluating Business Leaders.