Avainsana: moraali

Moraali, tuloksen tekemisen puuttuva resurssi

Jim Collinsin ja Tim Harfordin teoksia hyödyntämällä tunnistetaan tuloksellisuuden neljäs ja puuttuva palanen.

“Näin ollen köyhät maat kehittyivät rikkaiksi rakentamalla teitä, kehittämällä koulutusta ja hankkimalla teknologista tietämystä. Kaava tuntuisi toimivan. Rikkaissa maissa kaikki kolme osaa loistavat suuruudellaan, kun taas köyhissä ne loistavat vain poissaolollaan.

Mutta miksi ihmeessä tietyt maat laahaavat aina vain jäljessä, investoinneista huolimatta?”

via Moraali vie ojasta allikkoon — ja muuallekin — Hyvejohtajuus.fi.

Ne huijaavat (ja me olemme “ne”)

Meillä kaikilla on varsin kiillotettu kuva itsestämme. “Ne muut” ovat epärehellisiä. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä?

“In a Zogby International poll of eight thousand adults, 97 percent said they consider themselves trustworthy. On the other hand, only 75 percent consider the people they work with and live near trustworthy. Allow us to speculate that the gap between these two figures may reflect more than perception.”

via Leading Blog: A Leadership Blog: Ethics: We Are They.

10 vinkkiä tuottavuuden kasvattamiseen

Työntekijöiden tuottavuuden ja työmoraalin kasvattaminen on johtajan vastuulla.

“None of this is rocket science. But it all takes work. The good news is that your work will pay off in improved productivity, morale and engagement.”

via Three Star Leadership Blog: 10 Engagement-Building Behaviors for the Boss.

Järki, tunteet ja moraali ovat tulevaisuuden johtamisen ydin

Eettinen työpaikka on monen toive, joka vastaa liiketaloudellisiin tarpeisiin usealla tasolla. Sen toteuttaminen on haaste, joka vaatii johtamisen käsitteen laajentamista perinteisen näkemyksen ohi.

Ihminen kykenee toimimaan moraalisesti oikein, kun hänen ajattelunsa ja tunteensa ovat kytköksissä toisiinsa. Pelkkä teknislooginen äly tuottaa laitteita, ohjelmia sekä tunteistaan vieraantuneita poliitikkoja, johtajia ja asiantuntijoita. Saamme aikaan pikkutarkkoja säädöksiä, ja samalla keksimme keinoja kiertää niitä. Moraalinen toiminta on järjen ja tunteen välinen liitto.

Novetos blogi: Järki, tunteet ja moraali.

Hyvä myy: etiikka tekee joulukauppaa lamassakin

Leikattiinko joululahjabudjettiasi? Hanki trendikäs, edullinen lahja asiakkaille: eettisesti hyvä hyväntekeväisyystuote.

Hyväntekeväisyysjärjestöt ovat saapuneet myymään ahkerasti — ja aikovat pysyä. Eettisten tuotteiden markkinat ovat saaneet uusia toimijoita, mutta kilpailua ei koeta pahana.

Suomen Partiolaisten viestintäpäällikkö Minna Ertimo:

”En minä koe, että me kilpailemme keskenämme. Kaikki raha, mikä menee tämäntyyppisiin hankkeisiin, menee hyvään.”

via Hyvä käy kaupaksi lamassakin –   Talouselämä.

Oliko Hitler hyvä johtaja?

Johtaja. On hyviä, on surkeita. Kimmo Juuti pohtii johtamisen luonnetta.

Määritelmien perusteella johtaminen on rooli, joka edesauttaa tavoitteellista toimintaa ja jossa vaikutetaan toisten käyttäytymiseen, organisoitumiseen, asemaan ja viestintään. Näistä näkökulmista tarkasteltuna, oliko Hitler hyvä johtaja? Uskaltaako siihen kukaan edes julkisesti vastata?

Kyllä uskaltaa. Esim. Alexandre Havard vastaa tähän kirjassaan Virtuous Leadership. Havardin mukaan Hitler oli surkea johtaja, jonka työn tulokset eivät olleet pysyviä (kenenkään toivomalla tavalla).

via Oliko Hitler hyvä johtaja? « kjuuti.