Avainsana: myyminen

Mistä on huippumyyjä tehty?

Tuhannen B2B-huippumyyjän persoonallisuustestit kertovat myyjistä ja myyntityylistä.

“Over the past decade, I have had the privilege of interviewing thousands of top business-to-business salespeople who sell for some of the world’s leading companies. I’ve also administered personality tests to 1,000 of them. My goal was to measure their five main personality traits (openness, conscientiousness, extraversion, agreeableness, and negative emotionality) to better understand the characteristics that separate them their peers.”

via Seven Personality Traits of Top Salespeople – Steve W. Martin – Harvard Business Review.

Myyjän ohjeet (vuosimallia 1930)

Jussi Vesterinen (Adefine Oy) kävi Heinolassa ja löysi myyjän ohjeistuksen vuodelta 1930.

“Löysin torin kulmilta Maalaiskahvilan, jossa myydään maakunnan käsityöläisten töitä. Saatuani kahvikupin eteeni huomasin oivan seinätaulun ohjeista myyjälle. Ne on kirjoitettu vuonna 1930 ja ovat edelleen ihan yhtä rautaa kuin silloinkin.”

via Myyjän ohjeet vuodelta 1930, Osa 1 (Myyjä ja Ostaja), Osa 2 (Myyjä ja Liike), Osa 3 (Muistamisen arvoisia lauseita).

Myymisen ja markkinoinnin ero

Jari Parantaisen kommentti siihen onko myynnillä ja markkinoinnilla eroa ja mitä.

“Mielestäni kannattaa aina välillä palauttaa mieleen, miksi markkinointi on keksitty. Sellainen otus on syntynyt vissistä tarpeesta.

Markkinointi tuli aikanaan välttämättömäksi, kun henkilökohtainen myyntityö ei enää riittänyt. Joko myyjä ei ehtinyt joka paikkaan. Tai sitten tuotteen kate ei kestänyt myyjän palkkakulua.”

via Monistettua myyntipuhetta « Gurumarkkinointi.