Avainsana: strategian jalkauttaminen

Eikö strategiatyö tuonut muutosta? Ehkä ongelma on kulttuurissa

Nordean Suomen varatoimitusjohtaja Sara Mella nostaa esiin yrityskulttuurin ja strategian toteuttamisen välisen jännitteen. Strategia on turhaa jos se ei uppoa olemassa olevaan yrityskulttuuriin. Molempia voi kehittää.

Vaikka yrityksen strategia olisi erinomainen, se ei auta, jos strategia ei istu yrityksen kulttuuriin.

Mellan silmät välähtävät ja ääni painuu. Hän nojautuu eteenpäin: ”Mieti, miten usein johtajat ihmettelevät, miksi strategian toteuttaminen on niin vaikeaa!”

Yrityskulttuurin merkitystä korostaa nopeasti muuttuva toimintaympäristö. Monet toimialat ovat keskellä murrosta, jossa vanhoista tavoista pitäisi luopua.

via Strategian toteuttamisen vaikeus –   Talouselämä.

Tutkimus: työnantajan strategiaa ei nähdä käytännössä

Valtaosa suomalaisista ei näe strategiaa käytännön työssä.

“Tuoreen tutkimuksen mukaan jopa 53 prosenttia eli 1,3 miljoonaa suomalaista ei näe yhteyttä työnantajansa strategian ja käytännön toiminnan välillä. Tästä kärsii työntekijöiden jaksaminen, motivaatio ja näin myös yrityksen tuloskunto.

Tiedot käyvät ilmi stratgiseen johtamiseen erikoistuneen viestintäyhtiön TBWA/ Northin helmi-maaliskuussa teettämästä tutkimuksesta.”

via Yli puolet palkansaajista ei tiedä mitä työnantaja tahtoo | Talous ja politiikka | YLE Uutiset | yle.fi.

Strategian jalkauttaminen taktiseksi toiminnaksi

Eric D. Brown aloittaa uuden sarjan strategisen johtamisen saralla. Kuinka strategia toteutaan?

Today (and most days actually), I’m going to argue that in many cases, the top level leaders who are building these strategic plans are so far removed from the day to day operations that they’ve lost track of the real capabilities of the organization.

This lack of understanding of what can be done and who can do it leads the organization down the path of building a strategy inconsistent with the capabilities of the organization.

via Minding the gap between Strategy and Tactics.