Avainsana: sukupuoli

Naisten johtamat yritykset tuottavat paremmin

Tutkimuksen mukaan naisjohtajat saavat sijoitetulle pääomalle parempaa tuottoa kuin miehet. Entä liikevoitto? Siinä ero on vielä suurempi, sanoo McKinsey.

“Jos haluat vakaampaa tuottoa sijoituksillesi, laita rahasi naisten johtamiin yrityksiin. Tällaisiin tuloksiin on tullut konsultoinnin kansainvälinen jättiläisyritys McKinsey. McKinsey on haastateltu syyskuussa 1 500 yritysjohtajaa eri toimialoilta ja eri maista.”

Huimat erot: Naisten yritykset rahakoneita | Kauppalehti.fi.

Eri sukupuolten johtaminen

Eri sukupolvia on järkevä johtaa hieman eri tavoin. Eikö myös johdettavan sukupuoli ole johtamistyylin valinnassa merkittävä tekijä?

“Let’s stop being trapped by political correctness. Do men and women need different types of management training? I think so.”

via A case for gender related management training | Dorothy Dalton.

Miehet: “Naisia johtotehtäviin? Ei enempää, kiitos.”

Naisjohtajat kokevat enemmän syrjintää, kun taas miehet uskovat, että molemmilla sukupuolilla on samat mahdollisuudet edetä. Tasa-arvon johtaminen on suuri haaste, olkoonkin että tutkimukset keskittyvät siihen kuinka asia koetaan, koska asiaa on hankala todentaa.

“Anna-lehden tutkimuksen mukaan vain alle puolet miehistä ajattelee, että olisi hyvä asia, jos naisia olisi enemmän johtajina.”

via Miehet tylyinä: Naisjohtajia ei tarvita yhtään enempää | Kauppalehti.fi.