Avainsana: tarpeet

Koskettava farkkumyyjä

Mitä farkkujen myyjä voi kertoa asiakaspalvelusta, myynnistä ja tarpeiden täyttämisestä?

“Jos farkunostoinnostusta oli ollut pari pykälää, niin ne muuttuivat miinuksiksi, kun katselin muutamia malleja jotka olivat mielestäni kohtuuhintaisia. Ne eivät koskaan mahtuisi. Ahdistus nousi jo kurkkuun ja olin lähteä pois, kun poika tiskin luota lähestyi minua. ”Kan jag hjälpa dig?” hän kyseli lempeällä mutta intensiivisellä äänellä. Olin Ruotsissa antamassa asiakaspalvelukoulutusta, joten päätin jäädä hetkeksi tutkimaan miten tämä rock-henkinen mies minua palvelisi.”

via Novetos Blogi: Koskettava farkkuostos.

Tarpeiden johtaminen = ihmiskeskeinen innovointi?

Ihmiskeskeinen innovaatio laittaa myös johtamisen elementit uusiksi. Esitetty ihmiskeskeisyys nostaa esiin ihmisen tarpeet, joskin jättää vastaamatta kysymykseen mikä on ihminen ja tulisiko kaikki kuviteltavissa olevat tarpeet täyttää. Mutta esitetty ajatus on tärkeä: innovaation johtaminen on ihmisen huomiointia ja ihmiskäsitteen pohtimista.

“Ihmiskeskeinen innovaatio oli yksi punainen lanka elokuisessa konferenssissa, joka keräsi yhteen tutkijoita, yritysjohtajia ja johtamisguruja maailmalta. Meille on jo tuttua käyttäjäystävällinen, asiakaslähtöinen ja ihmiskeskeinen teknologia. Ihmiskeskeinen innovaatio korostaa toiminnallisuutta, joka istuu ihmisen tarpeeseen tässä ja nyt.”

via Innovaatiot syntyvät ihminen edellä –   Talouselämä.