Avainsana: tuotekehitys

Laadun johtaminen vaatii laadun tuntemista – Mitä laatu on?

Jotta laatua voi varmistaa, jotta prosessin voi luoda, pitää laatu ensin tunnistaa. Niin, mitä laatu on?

“Toimintamme koostuu prosesseista, jotka tuottavat erilaisia tuloksia. Jos toimintasi tuottaa tuloksia, jotka sopivat arvomaailmaasi, sinulla on hyvä olla. Ja jos taas toimintasi tuottaa huonoja tuloksia, ei paljoa hymyilytä. Jokin asia – elokuva, musiikkikappale, auto, mustikka tai tuikkukynttilä – on laadukas silloin, kun se auttaa sinua saamaan aikaan itsellesi arvokkaita tuloksia jouhevammin. Laatu antaa siis kipinää positiivisille tuloksille ja vauhdittaa hyvien prosessien etenemistä.”

via Ajattelun ammattilainen.

Tuotekehityksen tulospalkkaus

Kuinka onnistua tuotekehityksen tulospalkkauksessa?

“Tuotekehityksen tulospalkkausmallin kehittämisessä suurimpia haasteita varmasti on tuotekehitystoiminnan onnistumiskriteerien ja menestystekijöiden sekä oikeanlaisten mittareiden löytäminen. Olennaistahan on mitata strategiasta johdettuja, toiminnalle aidosti merkityksellisiä kokonaisuuksia.”

via kjuuti.

Tulospalkkaus 2.0

Palkitsemisen asiantuntija Kimmo Juutin käsittelyssä syntyy uusi tulospalkkauksen malli.

“Useassa yrityksessä on haasteena erityisesti myynnin ja tuotekehityksen välinen viestintä ja tavoiteristiriidat. Yritysten asiakkaat tahtoisivat tuotteisiin pieniä muutoksia, jotka työllistävät aina tuotekehitystä. Tuotekehityksen halukkuus olemassa olevien tuotteiden pieniin muutoksiin on usein matala, sillä vähäisetkin muutostyöt ovat resursseja varaavia toimenpiteitä ja ne ovat myös yritykselle kalliita ratkaisuja muun muassa paisuvan tuotehallinnan vuoksi. Kehittämäni Tulospalkkaus 2.0 voisi olla tähän haasteeseen ratkaisu.”

kjuuti.

Applen menestyksen taustalla: Jobs, Ive ja merkitys

Tuotekehityksen johtaminen vaatii kykyä tunnistaa koko yrityksen identiteetti sekä sen tuotekehityksen merkitys. Jonathan Ive näytti kuinka homma hoidetaan.

“When I joined Apple, the company was in decline,” Mr. Ive told the Design Museum. “It seemed to have lost what had once been a very clear sense of identity and purpose. Apple had started trying to compete to an agenda set by an industry that never shared its goals.”

The creator behind Apple’s comeback [Financial Post].

Suomalainen tuotekehitys on väärissä käsissä

Aalto-yliopiston professori Jaakko Aspara väittää tuotekehityksen johtamisen olevan hukassa. Suomen t&k on teknofiilien käsissä, mikä ei tuota hyviä tuloksia.

Suomalaisten yritysten suuri ongelma on, että niiden tuotekehitystä johtavat teknofiilit eivätkä markkinoijat.

Ensinnäkin: Teknofiilivetoinen (T-vetoinen) tuotekehitys johtaa usein tuotteisiin, jotka ovat hyviä – lähinnä kehittäjien itsensä mielestä.

Markkinoijavetoinen (M-vetoinen) tuotekehitys taas johtaa varmemmin tuotteisiin, jotka ovat hyviä markkinoiden mielestä.

Tuotekehitystä johtavat väärät osaajat –   Talouselämä.