Avainsana: työssä jaksaminen

Työhyvinvoinnin johtaminen ei ole pahoinvoinnin välttämistä

“Sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula toisti työhyvinvointifoorumin päätösseminaarissa 8.12.2010 yhteiskuntamme työhyvinvointiin liittyvän tärkeimmän asennemuutoksen: työkyvyttömyydestä on päästävä työkykyisyyteen. Työkyvyttömyydestä ja sen välttämisestä on päästävä työkykyisyyteen ja sen arviointiin — sekä kehittämiseen.”

via Työkyvyttömyydestä työkykyisyyteen — Työhyvinvointi ei vain työpahoinvoinnin välttämistä — Hyvejohtajuus.fi.

Asennetutkimus kertoo työelämästä, vastaajista

Elinkeinoelämän valtuuskunnan asennetutkimus kertoo ehkä enemmän käytetystä tutkimusmenetelmästä kuin tutkitusta aiheesta, mutta antaa kuitenkin osviittaa työhyvinvoinnista ja sen kehittymisestä.

“Yli 80 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että työpaikoilla työskennellään niin kovilla ylikierroksilla, että moni palaa ennenaikaisesti loppuun. Huoli jaetaan tasaisesti kaikissa väestöryhmissä.

Samaan aikaan suomalaiset ovat kuitenkin tyytyväisiä omaan työhönsä: 65 prosenttia ilmoittaa viihtyvänsä hyvin omassa työpaikassaan.”

via Muut palavat loppuun – minä en | Kauppalehti.fi.

3 lääkettä työssä jaksamiseen

Varman ylilääkäri hahmottelee kolmen ikäryhmän ongelmat ja antaa niihin ratkaisut.

“Työntekijöiden jaksamista uhkaavat erilaiset ongelmat eri ikäryhmissä, huomasi Varman ja työhyvinvointiyritys Odumin viime viikolla julkistettu selvitys.”

via 3 lääkettä työssä jaksamiseen – Fakta-lehti.